A felszúrt dagadót kívül-belül alaposan besózzuk és félretesszük. A tojásokból 7 darabot keményre főzünk. A tojások héját eltávolítjuk és félretesszük azt is. A zsemlét egy tálban vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk és felhevített zsiradékon elkezdjük párolni. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük és hozzáadjuk a hagymához, majd együtt pároljuk.
A kinyomkodott zsemlékhez hozzáadjuk a darált húst és összedolgozzuk. Belekeverjük a nyers tojást. A 2 darab főtt tojást összevágunk és azt is belekeverjük a húsba. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt fűszerpaprikával, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, a kakukkfüvet és jól elkeverjük.
Egy nagyobb tepsire sütőpapírt terítünk, erre tesszük a dagadót. A töltelék egy részét egy fakanál segítségével belesimítjuk a dagadóba, majd teszünk bele egy-két főtt tojást, majd ismét a töltelékből rakunk.
Amikor megtöltöttük a dagadót, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük. A dagadó minden oldalát bekenjük a zúzott fokhagymával és kevés olajjal meglocsoljuk.
160 fokra előmelegített sütőben kb. 3 órán át sütjük. Ahogy sül a zsírja, úgy meglocsoljuk többször a tetejét.
A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, csak akkor szeleteljük fel, amikor nem meleg. Tálalhatjuk a hidegtál egyik fogásaként, de tökéletes saláta vagy krumplipüré is mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.