A csirkegombócleveshez a csirkemellet a csontról levágjuk, majd elkészítjük a levesalapot.
Egy kevés vajon és olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Amikor kezd párolódni a hagyma, rátesszük a csirkemellcsontot, és kicsit együtt sütjük.
Ha megpirult, hozzáadjuk a feldarabolt répát, petrezselyemgyökeret, karalábét, zellert és a megtisztított, szeletekre vágott gombát. Megszórjuk borssal, fehér borssal, sóval, tárkonnyal, zellerzölddel, és tovább pirítjuk.
Néhány perc múlva felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a csontot. Amikor a zöldségek már majdnem megfőttek, beletesszük a zöldborsót, és néhány perc alatt készre főzzük.
Egy késes aprítóba tesszük a lefejtett, nyers csirkemellet, sózzuk, fehér borssal megszórjuk, hozzáadjuk a tojást, felöntjük a tejszínnel, fűszerezzük friss kakkukfűvel, rozmaringgal, bazsalikommal, zellerzölddel, petrezselyemmel és összeaprítjuk. Lobogó, sós vízben kifőzzük. Tálaláskor tányérokba tesszük, és lámerjük a levest.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.