Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Zsemlegombóc
Babgulyás
Dödölle - az eredeti recept
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Kínai szezámmagos csirke
Rakott zöldbab darált hússal
Tárkonyos csirkeraguleves
Káposztás tészta egyszerűen
Vadas marha
Epres blondie
Klasszikus kuglóf
Csupacsokis brownie
Formázott csirkemell, ahogy Gáspár Bea készíti  recept
recept
Egyszerű
TojásTej

Formázott csirkemell, ahogy Gáspár Bea készíti

70 perc
4 adag
Megfizethető
2024. 03. 11.
Tápérték(1 adag)
405 kcal Energia
24.5 g Zsír
4.9 g Szénhidrát
39.4 g Fehérje

Elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük. Ha kihűltek, meghámozzuk.
  2. Elkészítjük a ragut: a gombát apróra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk, majd puhára pároljuk. Ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel. Ha kész, felöntjük a tejszínnel, és apróra vágott friss petrezselymet adunk hozzá.
  3. 4 db szufléformát kiolajozunk, majd a vékonyra klopfolt csirkemellekkel kibéleljük a formákat úgy, hogy bőven túllógjanak az edényke szélein. Beleteszünk egy-egy szelet sajtot, egy-egy főtt tojást, majd körékanalazzuk a gombaragut. Megszórjuk petrzselyemmel. Végül lefedjük a főtt, füstölt tarjaszeletekkel, és ráhajtuk a formából kilógó csirkehúst.
  4. A formákat tepsibe tesszük. A tepsibe annyi vizet töltünk, hogy kb. a feléig érjen a formáknak, és 180 fokon 1 óra alatt megsütjük. Az utolsó 10 percre kivesszük a vizes tepsiből, áttesszük egy szárazba, és úgy sütjük tovább.
  5. Amikor kész, leöntjük a húsról a felesleges folyadékot, és kiborítjuk a formából. Salátával kínáljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a formázott csirkemell!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Hasonló receptek

Friss receptek

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is) recept
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

49 perce

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.