A fehér csokis répatorta tésztájához a répákat megtisztítjuk, megmossuk és lereszeljük.
A tojásokat a barna cukorral habosra keverjük, közben hozzáadagoljuk az olajat, majd belekeverjük a reszelt répát, és a durvára vágott diót. Jól összedolgozzuk, végül belekeverjük a reszelt narancshéjat is.
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a sütőporral és a sóval, majd adagonként a tojásos masszához adjuk. Ezután elvegyítjük benne az olvasztott fehér csokoládét is.
Egy 26 centi átmérőjű tortaformát vékonyan kivajazunk és kilisztezünk. A masszát beleöntjük és 165 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel kb. 60 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e.
A mázhoz a fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, beletesszük a vajat és a tejszínt és simára keverjük. A kihűlt torta tetejére és oldalára simítjuk. A tortát akkor szeleteljük fel, amikor a bevonat megszilárdult rajta.
Nézd meg videón, hogyan készíti Gáspár bea fehér csokis répatortát
Megjegyzés
Gáspár Bea fehér csokis répatorta receptjét mindenképpen érdemes húsvétra elkészíteni. Nem ronthatjátok el!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.