A tepsit kivajazzuk és kibéleljük szilikonos sütőpapírral úgy, hogy a papír szélei túllógjanak a tepsi szélén. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük egy tálban.
A vajat és a 40 dkg fehér csokit gőz fölött vagy mikróban (gyakran megkevergetve) összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, egyenként a tojásokat és a vaníliakivonatot.
Beleöntjük a sütőporos lisztet, és teljesen egyneműre keverjük.
Beleszórjuk a fehércsoki-csipszet, és lazán elkeverjük, majd a masszát az előkészített tepsibe öntjük.
A ribizlit a tészta tetejére szórjuk, és egy kicsit bele is nyomkodjuk.
A tepsit a sütőbe toljuk, és kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük.
A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Míg hűl a blondie, elkészítjük a tetejére a ganache-t. Ehhez a fehér csokit egy tálba tesszük, a tejszínt forrásig melegítjük, majd a fehér csokira öntjük. Hagyjuk, hogy a tejszín megolvassza a csokit, de nem kevergetjük.
A ribizlit egy lábaskában vagy a mikróban addig főzzük, amíg egy kicsit megpuhul. Egy szűrőbe tesszük, és egy merőkanállal kinyomkodjuk a pürét abba a tálba, amiben a fehér csokis tejszín van. Óvatosan összekeverjük az egészet, míg egyneművé válik, és a csoki teljesen elolvad. Ha maradnának csokidarabkák, egy keveset kiveszünk egy tálkába, felmelegítjük a mikróban, és visszaöntjük, újra elkeverjük. Ezt addig ismételjük, míg az összes csoki elolvad. Félretesszük, amíg teljesen kihűl.
A kihűlt blondie-t a sütőpapírral kiemeljük a tepsiből egy vágódeszkára, és lehúzzuk róla sütőpapírt.
A kihűlt ribizlis ganache-t kézi robotgéppel kihabosítjuk, és a blondie tetejére kenjük.
Recés késsel kockákra vágjuk, és tálaljuk.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL a fehér csokis blondie ribizlivel!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.