A lisztet összekeverjük egy csipet sóval és a sütőporral. A csokoládét apróra felvágjuk.
Egy keverőtálba tesszük a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat és robotgéppel simára keverjük. Ezután hozzákeverjük a tojást, majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet, és simára keverjük. Végül hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét, és a mogyoróvajat, majd egy keverőkanállal összeforgatjuk.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát, amit egy habkártyával egyenletesen elsimítunk.
Előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten 25-30 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, és a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd kiemeljük a papírral együtt egy rácsra, és teljesen kihűtjük. Ekkor még eléggé lágynak tűnik a tészta, de mire kihűl, éppen jó lesz az állaga.
A mascarponét simára keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan hozzákeverjük a mascarponekrémhez.
A habos mascarponekrémet a teljesen kihűlt tésztára kanalazzuk, majd a hűtőbe tesszük addig, míg a karamellt elkészítjük.
Egy serpenyőbe cukrot teszünk, hozzáadjuk a vizet, és kevergetve karamellizáljuk szép világos barnára. Ezután levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük. Ezután visszatesszük a tűzre, óvatosan hozzáöntjük a tejszínt, és kevergetve addig főzzük még besűrűsödik. Mielőtt a süteményre csorgatnánk, pár percig kevergetve hűtjük, majd rácsorgatjuk a a hűtőből kivett süteményre.
Megjegyzés
Használjunk 18x27 cm-es tepsit. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.