A maracujahabhoz minden hozzávalót összekeverünk, és szitán átszűrve habszifonba töltjük. Lezárjuk, és belecsavarunk egy patront. Fektetve a hűtőszekrénybe tesszük, és legalább 3 óráig hagyjuk pihenni. Ha nincs habszifonunk, akkor a tejszínt tejfölsűrűségű habbá verjük, belekeverjük a maracujapürét és a porcukrot, majd teljesen kemény habbá verjük. Csillagcsöves habzsákba töltjük, és a hűtőbe tesszük.
A tésztához a vajat mikróban megolvasztjuk, majd lehűtjük.
A többi hozzávalót a robotgép táljába tesszük, és kb. 15 perc alatt kidagasztjuk, míg egy rugalmas tésztát kapunk, ami elválik az edény falától. Hozzáadjuk a vajat, és további 15 percig dagasztjuk.
A tésztát kilisztezett kelesztőtálba tesszük, letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk 30 perc alatt a duplájára kelni.
Egy nagy kuglófformát (vagy hat kicsi formát) kikenünk vajjal, beletesszük a tésztát, és további 2 órán keresztül lefedve hagyjuk kelni.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és 35-41 perc alatt készre sütjük a megkelt tésztát. (A kicsiknek 30 perc is elég.) Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni a babákat.
A locsolósziruphoz egy lábasba 2,5 dl vizet öntünk. Hozzáadjuk cukrot, a vaníliarúd kikapart magjait, a lime lereszelt héját és a fűszereket, és felforraljuk Azután levesszük a tűzről a lábast, és beleöntjük a rumot is. Az egészet átöntjük egy tálba, és hagyjuk kihűlni.
A tésztát egy magas falú tepsibe tesszük, és alaposan meglocsoljuk a sziruppal. A folyadék nagy részét be kell szívnia. Egy tálra áttesszük, és hűtőben hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálaláskor a babák közepét megtöltjük a marajucahabbal, a tetejüket megszórjuk maracujamagokkal és reszelt lime-héjjal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.