A szobahőmérsékletű lisztet egy tálba szitáljuk. A tejet kézmelegre melegítjük, elmorzsoljuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk.
A vajat felolvasztjuk, a tojássárgákkal és a felfuttatott élesztővel együtt a liszthez adjuk, és alaposan kidolgozzuk a tésztát amíg hólyagos lesz. Tetejét meglisztezzük, majd meleg helyen letakarva kelesztjük, amíg duplájára kel.
Ha kész, ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát.
Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, majd a többi vajat megolvaszjuk. A darált diót és a cukrot összekeverjük.
A kiszaggatott tésztát az olvasztott vajba mártjuk, meghempergetjük a cukros dióban, és a kivajazott formába szorosan lerakjuk.
175 fokra előmelegített sütőben, alufóliával letakarva, a sütő középső részén kb. 25 perc alatt készre sütjük. (Ügyeljünk rá, mert a dió könnyen odaég!).
Közben készítsük el a sodót, amihez a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a kristálycukorral, a vaníliáscukorral és a keményítővel. A tejet melegítsükfelmelegítjük, de nem forraljuk.Lehúzzuk atűzről, majd apránként kanalazva, folyamatos kevergetés mellett atojásos keverékhez adjuk. Végül visszatesszüka tűzre, és alacsony lángon addig keverjük, főzzük, amíg besűrűsödik (kb. 5 perc).
A frissen kisült, de már nem forró aranygaluskát kínáljuk a vaníliasodóval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.