Minestrone recept
Minestrone
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mákos guba  recept
Mákos guba
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Aranygaluska vaníliasodóval recept
recept
Bonyolult

Aranygaluska vaníliasodóval

120 perc
4 adag
Megfizethető
2020. 09. 23.

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű lisztet egy tálba szitáljuk. A tejet kézmelegre melegítjük, elmorzsoljuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk.
  2. A vajat felolvasztjuk, a tojássárgákkal és a felfuttatott élesztővel együtt a liszthez adjuk, és alaposan kidolgozzuk a tésztát amíg hólyagos lesz. Tetejét meglisztezzük, majd meleg helyen letakarva kelesztjük, amíg duplájára kel.
  3. Ha kész, ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát.
  4. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, majd a többi vajat megolvaszjuk. A darált diót és a cukrot összekeverjük.
  5. A kiszaggatott tésztát az olvasztott vajba mártjuk, meghempergetjük a cukros dióban, és a kivajazott formába szorosan lerakjuk.
  6. 175 fokra előmelegített sütőben, alufóliával letakarva, a sütő középső részén kb. 25 perc alatt készre sütjük. (Ügyeljünk rá, mert a dió könnyen odaég!).
  7. Közben készítsük el a sodót, amihez a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a kristálycukorral, a vaníliáscukorral és a keményítővel. A tejet melegítsükfelmelegítjük, de nem forraljuk.Lehúzzuk atűzről, majd apránként kanalazva, folyamatos kevergetés mellett atojásos keverékhez adjuk. Végül visszatesszüka tűzre, és alacsony lángon addig keverjük, főzzük, amíg besűrűsödik (kb. 5 perc).
  8. A frissen kisült, de már nem forró aranygaluskát kínáljuk a vaníliasodóval.

Még több aranygaluskát találsz itt >>>


Megjegyzés
Fotó: Tóth András Recept és foodstyling: Filep Kata

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Recept
Mester

Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Rumbaba
Recept
Mester

Rumbaba

220 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Hagyományos aranygaluska vaníliasodóval
Recept
Mester

Hagyományos aranygaluska vaníliasodóval

105 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Aranygaluska vaníliasodóval 
Recept
Bonyolult

Aranygaluska vaníliasodóval 

120 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Aranygaluska vaníliasodóval
Recept
Mester

Aranygaluska vaníliasodóval

120 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Aranygaluska vaníliamártással
Recept
Mester

Aranygaluska vaníliamártással

105 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Bica Cecília szerző profilképe

Bica Cecília

Angolkrém
Recept
Rafinált

Angolkrém

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Kelt tésztás csavart sós rúd
Recept
Bonyolult

Kelt tésztás csavart sós rúd

120 perc
|
24 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Klasszikus aranygaluska vaníliasodóval
Recept
Bonyolult

Klasszikus aranygaluska vaníliasodóval

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Hasonló receptek

Hagyományos aranygaluska vaníliasodóval recept
Recept
Mester

Hagyományos aranygaluska vaníliasodóval

105 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Recept
Bonyolult

Aranygaluska vaníliasodóval 

120 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Recept
Mester

Aranygaluska vaníliasodóval

120 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Aranygaluska cukor- és lisztmentesen recept
Recept
Egyszerű

Aranygaluska cukor- és lisztmentesen

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Aranygaluska-muffin vaníliasodóval recept
Recept
Bonyolult

Aranygaluska-muffin vaníliasodóval

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.