A tojásokat a kétféle cukorral kikeverjük, majd hozzácsurgatjuk az olajat.
Hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, a citromhéjat és a fahéjat, majd a lereszelt répát és a mandulát is belekeverjük.
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, és beletöltjük a masszát, majd betoljuk a 170 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel egy óra alatt megsütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük.
A kisült a tortát a formában hagyjuk kihűlni.
A krém hozzávalóit egy tálban habosra keverjük.
A kihűlt tortát vízszintesen félbevágjuk, illetve a tetejét is kiegyenesítjük, ha egyenetlenül nőtt volna meg sültes közben.
A két tésztaréteg közé gazdagon tetszünk a krémből (kb. a felét), majd a maradékot a tetejére halmozzuk és elegyengetjük úgy, hogy az oldalára is jusson. Nem kell tökéletesnek lennie, ez torta úgy is szép, ha rusztikus.
Találáskor megszórjuk a tetejét pirított mandulával, és a közepére tehetünk friss gyümölcsöket is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.