A répatorta muffin elkészítéséhez a tojásokat felverjük, a mazsolát és a diót finomra vágjuk.
Egy nagy tálban habosra keverjük a vajat a cukorral, hozzáforgatjuk a meghámozott és lereszelt répát. Hozzászitáljuk a lisztet, a fahéjat és a sütőport, majd elvegyítjük.
A vajas-lisztes alaphoz keverjük a tojást, a mazsolát és a diót. A tésztamasszát egy 12 darabos muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseiben szétosztjuk, majd aranysárgára sütjük 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt.
Nézd meg videón is, hogyan készül a répatorta muffin:
Megjegyzés
A muffinformákat ne töltsd meg teljesen! Elég, ha csak a háromnegyedéig ér a tészta, ugyanis sütés közben a duplájára növekszik a desszert.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.