Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Egy tálba szitáljuk a lisztet, a sót és a sütőport. Egy másik tálban elkeverjük a tejet, a tojást és a cukrot, majd hozzáadjuk az olajat, és ezt is elkeverjük.
A nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz öntjük, és addig keverjük, amíg összeáll sűrű tésztává. Nem kell kidolgozni, nem kell vele foglalkozni, ha csomós a tészta. Ettől egyszerű és tökéletes a muffin, hogy sütés közben majd „helyrejön”.
Tetszés szerint csokit és gyümölcsöt adunk hozzá, majd lazán elkeverjük. (Kb. 20 dkg-ot vesz fel ezekből ez a mennyiségű tészta.)
Kivajazzuk egy muffinsütő forma tetejét - erre azért van szükség, hogy a megemelkedő muffinokat könnyen ki tudjuk venni. Beletesszük a formába a muffinpapírokat.
A tésztát a formákba kanalazzuk. Az amerikaiak ehhez általában fagyiskanalat használnak - egy muffin kb. egy kanál. Ha nincs ilyen, akkor evőkanál is jó, abból kb. 3 púpozott. Elosztjuk a tésztát egyenletesen, kb. a forma 3/4-éig fog érni.
Sütőbe tesszük, és kb. 25 perc alatt készre sütjük. Ha kész, kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 12 darab normál méretű (7 cm-es) muffin lesz. Egy muffin alaprecept éppen attól alaprecept, hogy talán magában ritkán készíti el az ember, de további alapanyagokkal kombinálva kiváló muffinokat lehet belőle készíteni. Tegyél bele bármilyen csokoládét, gyümölcsöt, az eredmény tökéletes lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.