A vajat a cukorral és a narancshéjjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük. Beleöntjük a lereszelt sárgarépát, a mandulalisztet, a darált popcornt, a vaníliát és a narancslevet is, majd ismét jól összekeverjük.
A lisztet, a szódabikarbónát és a sót összeszitáljuk, majd hozzáadjuk a répás keverékhez, végül beletesszük a fűszereket, a fahéjat, a gyömbért és a szegfűszeget.
A masszát kivajazott, kilisztezett tortaformába önjük és előmelegített sütőben 175 fokon 45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A tortát kihűtjük, majd kivesszük a formából.
A mázhoz a krémsajtot simára keverjük a vajjal, majd a porcukorral és a vaníliával. A kihűlt tortára kenjük, a tetejét megszórjuk popcornnal és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A RÉPATORTA VAJKARAMELLÁS POPCORNNAL
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.