- A répát tisztítás után kockákra vágjuk és késes aprítóval finomra daráljuk.
- A tojásokat habosra keverjük a nádcukorral.
- Folyamatos keverés közben belecsurgatjuk az olajat, a vizet.
- Hozzáadjuk a répát, a lisztkeveréket, a mandula lisztet, a sütőport, a narancsaromát, a fahéjat és a csipet sót, majd alaposan összekeverjük.
- Egy 16-18 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk és beleöntjük a masszát.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
- A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd rácson hűtjük ki teljesen.
- A mascarpone krémhez felhabosítjuk a mascarponet a porcukorral, hozzáadjuk a tejszínt, a narancs aromát és újra habosra keverjük.
- A torta összeállítása: a kihűlt alapot félbevágjuk, megkenjük a krém 2/3 részével. A maradék krémmel ízlés szerint díszítjük.
- Pár óra alatt a hűtőben összeérnek az ízek.
Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a gluténmentes íz-lik blogon.