Először elkészítjük a krémet, hogy legyen ideje kihűlni. Ehhez egy lábasban felolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük a tej kétharmadát, majd elkezdjük melegíteni.
A kakaóport, a pudingport és a cukrot összekeverjük, majd a maradék tejjel csomómentesre keverjük. Folyamatos kevergetés közben a forrásban lévő vajas tejhez öntjük a csokis tejet, aztán sűrű krémmé főzzük.
A kész krémet átöntjük egy tálba, és folpackkal lefedve hagyjuk teljesen kihűlni.
Míg hűl a krém, elkészítjük a tésztát. Ehhez a tejet meglangyosítjuk, lisztet szitálunk a robotgép táljába, hozzáadjuk a sót és a cukrot, majd alaposan összekeverjük.
Egy kis mélyedést készítünk a lisztes keverék közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt, és hozzáöntjük a langyos tejet. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson, hozzáadjuk a tojásfehérjét és az olajat is, majd jó alaposan kb 10 perc alatt kidagasztjuk a tésztát.
Két egyforma méretű cipót formázunk a tésztából, és pihentetés nélkül 35x25 cm-es téglalapokká nyújtjuk őket. Mindkettőt megkenjük a csokis krémmel és feltekerjük úgy, mint a bejglit.
A két roládot összefonhjukfonjuk/tekerjük, majd egy kivajazott, kilisztezett hosszúkás kenyérformába tesszük.
A kalácsot meleg helyen fél órát hagyjuk kelni, majd lekenjük a tejes tojássárgájával, és 25-30 perc alatt szép sötétbarnára sütjük.
Nézd meg videón is, hogyan készül a húsvéti ostoros kalács
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.