A foszlós húsvéti kalács elkészítéséhez először keverjük alaposan össze a kovászhoz a tejet, az élesztőt és a lisztet, takarjuk le, majd hagyjuk 45 percet pihenni.
A tészta elkészítéséhez szitáljuk tálba a lisztet, adjuk hozzá a tojásokat, a porcukrot, a kovászt, végül a sót, majd gyúrjuk kb. 10 percet. Ha ezzel megvagyunk, keverjük hozzá a puha vajat is és jól dolgozzuk össze a tésztát.
Éjszakára tegyük a hűtőbe lefóliázva, majd másnap miután megformáztuk, kenyérformában hagyjuk megkelni.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Amikor a duplájára nőtt a tészta tegyük a forró sütőbe és süssük 50 percet. Majd vegyük ki, kenjük meg a tojással a kalácsot, és visszatolva, további 20 percig süssük innentől már csak 130 fokon.
Húsvéti sonka, főtt tojás és zöldségek illenek mellé, de vajjal vagy lekvárral megkenve is nagyon finom.
Nézd meg videón, hogyan készül a húsvéti foszlós kalács!
Megjegyzés
Foszlós és puha húsvéti kalácsot készíthetsz a recept alapján.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.