Egy keverőtálba tesszük a vajat és a cukrot, és kézi robotgéppel alacsony fokozaton habosítani kezdjük. Hozzáadjuk a tojásokat, elkeverjük, hozzáöntjük a joghurtot, a tejet, a citromlét, tovább keverjük, végül a citromhéjat és a sót is belekeverjük.
A tálba szitáljuk a lisztet és a sütőport, és a robotgéppel alacsony fokozaton tovább keverjük addig, amíg szinte krémes állagot nem kapunk.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
Egy kis méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a citromos tésztakeveréket, majd a sütőbe tesszük 20-25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, ha nem tapad a felületére tészta, akkor a sütemény elkészült.
Amíg a tészta sül, egy keverőtálba öntjük a hideg tejszínt, és a szintén hideg mascarponét, hozzáadjuk a porcukrot és citromhéjat, és robotgéppel szép fényes, stabil krémmé verjük. A krémet felhasználásig a hűtőbe tesszük.
Az elkészült tésztát kivesszük a sütőből, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. Ha kihűlt, a tetején egyenletesen eloszlatjuk a krémet, és díszítésképpen reszelt citromhéjat szórunk rá.
A széleket levágjuk, majd egyenlő szeletekre osztjuk a süteményt, és már fogyaszthatjuk is.
Nézd meg videón, hogyan készül a húsvéti citromkrémes szelet!
Megjegyzés
Ez a sütemény üde ízével igazán jó befejezése lehet a húsvéti lakomának!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.