A füstölt sertéscsülköt hideg víz alatt lemossuk, a madzagot ha van rajta, levágjuk és egy nagy fazékba tesszük. Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje.
A hagymát, fokhagymát és a sárgarépát megpucoljuk, majd a csülök mellé a vízbe tesszük. Hozzáadjuk a babérlevelet, a szemes fekete borsot és bekapcsoljuk alatta a hőforrást. Alacsony fokozaton (alacsony lángon) puhára főzzük a húst.
Megjegyzés
Az elkészült füstölt főtt csülköt akár sütőben meg is piríthatjuk. A csülök hidegtálak, húsvéti sós kalácsok alapja, főzelékek feltétje lehet. A főzőléből lencsefőzelék vagy lencseleves, esetleg hús- vagy zöldségleves is készíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.