A köménymagot és a koriandert állandó keverés mellett, pár pillanat alatt megpirítjuk, majd egy mozsárban alaposan összetörjük. A csülköt bedörzsöljük a sóval, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni.
Az összetört köménymaghoz és korianderhez hozzákeverjük az ételízesítőt, a majorannát, a füstölt pirospaprikát, majd alaposan bedörzsöljük vele az előzőleg már besózott csülköt. Ezután hagyjuk egy-két órát állni, majd ráöntjük a barna sört, és szintén hagyjuk állni, hogy az ízek kellően átjárják. (Ajánlatos előző nap bepácolni a csülköt, és éjszakára betenni a hűtőbe, hogy az ízek jól átjárják a vastag húsréteget.)
A tepsit kikenjük a zsírral majd belehelyezzük a bepácolt csülköt, aláöntjük a pácoláshoz használt sört, majd lefedjük alufóliával. Sütőbe tesszük és közepes hőmérsékleten 2,5-3 óra alatt puhára pároljuk. Amikor a hús puhára párolódott, levesszük a fóliát, leöntjük a felesleges párolólevet, alátesszük a zsírt, és vissza tesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük. Amikor a csülök szép pirosra sült, kivesszük a zsiradékból, és tálalásig melegen tartjuk.
A krumplit meghámozzuk, vastagabb darabokra felszeleteljük, megszórjuk sóval, és alaposan össze forgatjuk. Ezután hagyjuk egy kicsit állni, majd beletesszük a csülök sütésénél visszamaradt zsírba, és összekeverjük. Visszatesszük a sütőbe és közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt pirosra sütjük. Sütés közben egyszer óvatosan, hogy a krumpli ne nagyon törjön, átkeverjük.
Megjegyzés
Tálaláskor a csülköt ízlés szerint daraboljuk fel, majd a sült krumplival, és ízlés szerint salátával, uborkával, savanyúsággal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.