A hozzávalókat, a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, a vajat, a tejfölt és a tojást jól összegyúrjuk, majd a tésztát kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra. Előkészítünk egy nyuszi és egy liba szaggatót, s a tészta felét az egyikkel, a tészta felét pedig a másik szaggatóval kiszaggatjuk.
Ha az összes tésztát kiszaggattuk, akkor a sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kiszaggatott állatkákat. Egy tojást villával elkeverünk, majd jól átkenegetjük a tésztákat, s a libák szemét tökmagból rakjuk ki, a nyuszik szemét pedig napraforgóból. Ezután pedig az állatok testére szórunk lenmagot és szezámmagot.
Ezután berakjuk a tepsit az előmelegített sütőbe, s kb. 18-20 percet sütjük közepes hőfokon. Ez sütő függő. Van, amelyik sütőben pár perccel hamarább megsül, megbarnul. Ha kezd színesedni, akkor elkészültünk.
Kivesszük a sütőből és tányérra szedjük az állatkákat. Nem kell hűtőbe rakni, s nem kell zárt edénybe se rakni. Csak simán tányéron is eláll pár hétig és nagyon porhanyós marad, nem keményszik meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.