Cukros langyos tejbe felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a zsírt, a sót, tojássárgáját és a tejfölt. Amikor felfutott az élesztő, hozzáadjuk, és összedolgozzuk kézzel, vagy robotgéppel. Szükség esetén adhatunk hozzá 1-2 evőkanál lisztet.
A tésztát fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük pihenni 45 percre. Hideg kelesztést végzünk. Mikor letelt a kelesztési idő, akkor elővesszük a tésztánkat, enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk 4 mm vastagságú, fektetett téglalap alakúra. Megszórjuk reszelt sajttal, aztán képzeletben három egyenlő részre osztjuk függőlegesen. A jobb oldalát hajtsuk befele közepére, aztán a bal oldalát hajtsuk ismét befelé és még hajtsunk egyet rajta lentről felfele is. Így kapunk belőle egy négyzet alakot. Ezután hagyjuk a munkaasztalon pihenni 15 percet.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztánkkal megismételjük az előző hajtási teknikát, majd kinyújtjuk ujjnyi vastagra. Ezután 2x2 cm-es kockákat vágunk belőle. Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire őket, kenjük meg a felvert tojással, szórjuk meg köménymaggal és a sütőbe tesszük 20-25 percre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.