A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Két tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral egy kézi robotgép segítségével.
Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat is, majd egyesével belekeverjük a tojássárgájákat.
A masszához öntjük a lisztet, és ezzel is simára keverjük egy szilikonspatulával vagy fakanállal.
A kész tésztát sima csöves habzsákba töltjük, és az előkészített tepsikre 2-2,5 cm átmérőjű korongokat nyomunk egymástól kicsit távolabb, mert sütés közben még nőni fognak.
A tepsiket az előmelegített sütőbe tesszük, és 8-10 perc alatt készre sütjük a kis félgömböket.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni a tésztakorongokat, ezután egy-egy darabot összeragasztunk baracklekvárral.
A csokit apróra vágjuk, vízgőz fölött megolvasztjuk, majd egy kicsi habzsákba kanalazzuk. Vágunk egy pici lyukat a zsák végén, és vékony csíkokat csorgatunk az összeragasztott teasütemények tetejére.
Nézd meg videón is, hogyan készül a néró teasütemény:
Megjegyzés
A megadott mennyiségből kb. 60 darab sütemény készíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.