A céklát megmossuk, meghámozzuk, és durvára reszeljük.
Az olívaolajat felhevítjük. Belereszeljük a meghámozott fokhagymát, majd a durvára reszelt céklát is rátesszük. Római köménnyel, sóval és borssal ízesítjük, majd puhára pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, aztán hagyjuk kihűlni. Hozzákeverjük a villával összetört fetát is.
Kiterítjük a réteslapot. Az egyiket vékonyan átkenjük egy kevés étolajjal, majd ráteszünk egy másik lapot. Az így kapott tésztát kettévágjuk. A tésztacsíkok tetejét megkenjük olajjal, majd mindkettőt hosszában félbe hajtjuk. Végül mindkét tésztacsíkot 4-4 négyzetre vágjuk. Mindegyik négyzetre 1-1 púpozott tk céklás tölteléket teszünk, a széleiket megkenjük felvert tojással, és háromszögbe hajtjuk őket. Hasonlóan készítjük el a többi háromszöget is. Mindet sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejüket is átkenjük tojással.
Aranyszínűre sütjük a rétes háromszögeket 180 fokos sütőben 15-18 perc alatt, majd egy kevés sóval ízesített tejföllel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.