Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mákos guba  recept
Mákos guba
Cékla

Receptek cékla hozzávalóval

Leírás

A cékla a 17. században terjedt el, a ma ismert és használt fajtákat a 18-19. században kezdték termelni. Az egyik legnépszerűbb, legkedveltebb salátanövény nemcsak számtalan módon készíthető el és fogyasztható, de rendkívül magas antioxidáns tartalmának köszönhetően valódi csodanövény. 

Gyógyászati célokra is használják, hiszen gátolja a rákos sejtek szaporodását, támogatja a sav-bázis egyensúlyt és a vérképzést, illetve a máj anyagcsere folyamatait is szabályozza. Szinte valamennyi B-vitamin típus megtalálható benne az ásványi anyagok mellett. Intenzív színének köszönhetően természetes színezőanyag.

A téli időszakban érdemes belőle minél többet fogyasztani. Leggyakrabban ecetes céklasalátaként kerül az asztalra, pedig ezen túl is nagyon sokféleképpen elkészíthető a levestől, a pürén és köreteken át a főételekig, sőt még süteményeket is gazdagíthatunk vele.

Mikor vedd?

Ősztől tavaszig szinte biztosan megtalálható az élelmiszerboltok zöldséges pultjaiban.

Hogyan tárold?

Hűvös, száraz helyen, pincében nagyon jól tűri a tárolást. Sokáig friss marad.
Tápérték(100 g)
43 kcal Energia
0.2 g Zsír
6.8 g Szénhidrát
1.6 g Fehérje
Cékla receptek (283 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.