A cékla a 17. században terjedt el, a ma ismert és használt fajtákat a 18-19. században kezdték termelni. Az egyik legnépszerűbb, legkedveltebb salátanövény nemcsak számtalan módon készíthető el és fogyasztható, de rendkívül magas antioxidáns tartalmának köszönhetően valódi csodanövény.
Gyógyászati célokra is használják, hiszen gátolja a rákos sejtek szaporodását, támogatja a sav-bázis egyensúlyt és a vérképzést, illetve a máj anyagcsere folyamatait is szabályozza. Szinte valamennyi B-vitamin típus megtalálható benne az ásványi anyagok mellett. Intenzív színének köszönhetően természetes színezőanyag.
A téli időszakban érdemes belőle minél többet fogyasztani. Leggyakrabban ecetes céklasalátaként kerül az asztalra, pedig ezen túl is nagyon sokféleképpen elkészíthető a levestől, a pürén és köreteken át a főételekig, sőt még süteményeket is gazdagíthatunk vele.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.