Először a meghámozott, megmosott, 1 cm-es kockákra vágott céklát bő vízben puhára főzzük. Míg fő a cékla, sütőpapírral kibélelünk egy 18 cm átmérőjű tortakarikát.
A vajat és a csokit egy tálkában megolvasztjuk gőz fölött.
Egy tálba kimérjük a száraz alapanyagokat, majd alaposan összekeverjük.
Ha megfőtt a cékla, hideg vízzel lehűtjük, és botmixerrel pürésítjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy másik tálban a tojásokat és a nádcukrot kézi robotgéppel fehéredésig habosítjuk, majd hozzáadjuk a csokis-vajas keveréket és a céklapürét, és homogén masszává keverjük.
Három részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket is, és egy szilikonspatulával óvatosan összekeverjük, hogy ne maradjon benne lisztcsomó.
A masszát a kibélelt tortakarikába öntjük, a karika oldalára is felhúzzuk kissé, elegyengetjük a tetejét, és az előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 50 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Rácsra tesszük, megvárjuk, hogy a tortalap teljesen kihűljön.
A mascarponehabhoz a mascarponét, a céklalevet, a vaníliaőrleményt és a porcukrot robotgéppel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és ezzel is verjük tovább, míg egy jól kenhető krémet kapunk.
A rózsaszín krémet habzsákba töltjük és spirál alakban a tortalap tetejére nyomjuk.
Ehető virágokkal díszítjük, de megszórhatjuk céklaporral is.
Nézd meg videón, hogyan készül a céklás csokitorta mascarponehabbal:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.