Krémes spenótfőzelék
Klasszikus grízgaluska leves
Mézes-mustáros csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus kuglóf
Tárkonyos csirkeraguleves
Dubarry-csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kínai szezámmagos csirke
Hagymás rostélyos
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kapros tökfőzelék virslivel
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék
Káposztás tészta egyszerűen
Vadas marha
Hatlapos sütemény recept
recept
Mester
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Hatlapos sütemény

120 perc
12 adag
Megfizethető
2023. 11. 16.
Frissítve: 2024. 12. 22.

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Két tepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral.
  2. A hatlapos tésztájához a szalalkalit futtassuk fel egy kevés tejben.
  3. A lisztet keverjük össze a sóval és a cukorral, majd morzsoljuk össze a zsírral és a vajjal. Adjuk a lisztes keverékhez a tojást, a tejes szalalkalit, és még annyi tejet, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
  4. Osszuk a tésztát hat egyenlő súlyú adagra, majd egyenként nyújtsuk ki őket 2-3 mm vastagságú lapokra.
  5. A tésztalapokat süssük az előmelegített sütőben, amíg a szélük barnulni kezd. Ekkor még kicsit puha a teteje, de nem szabad tovább sütni. Hűlés közben meg fog szilárdulni.
  6. A krémhez a tojássárgákat 4 evőkanál cukorral habosítsuk ki, majd adjuk hozzá a lisztet is és keverjük csomómentesre. Fokozatosan öntsünk hozzá 2 dl tejet és ezzel is keverjük egyneművé.
  7. Egy lábasba szitáljuk bele a kakaóport, adjuk hozzá a többi cukrot és a vaníliás cukrot, a maradék tejet, és addig melegítsük, amíg a cukor elolvad. Vegyük le a kakaós tejet a tűzről, pár kanállal adjunk hozzá belőle a tojásos masszához (hőkiegyenlítés), majd az egész tojásos keveréket öntsük vissza a lábasban lévő kakaós, cukros tejhez. Tegyük vissza a tűzre, és fűzzük sűrű pudingszerű krémmé. Ekkor vegyük le a tűzről és még forrón keverjük el benne a vajat.
  8. Hagyjuk a krémet kissé kihűlni, hogy kenhető állagú legyen, majd még langyosan töltsük be vele a tésztalapokat. Takarjuk le egy sütőpapírral és tegyünk a tetejére egy könnyű vágódeszkát, hogy szép egyenesre súlyozzuk.
  9. Egy éjszakát pihentessük a hűtőben, így a lapok felpuhulnak a krémtől, és másnap szépen tudjuk szeletelni.

NÉZD MEG VIDEÓN IS, HOGYAN KÉSZÜL A HATLAPOS SÜTEMÉNY

 

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Túrós pite
Recept
Rafinált

Túrós pite

50 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.05.

Klasszikus stíriai metélt
Recept
Egyszerű

Klasszikus stíriai metélt

0 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.01.18.

Marlenka
Recept
Mester

Marlenka

210 perc
|
12 adag
|
Költséges
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.12.16.

Puncstorta
Recept
Mester

Puncstorta

65 perc
|
6 adag
|
Költséges
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.09.18.

Céklás csokitorta mascarponehabbal
Recept
Egyszerű

Céklás csokitorta mascarponehabbal

105 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.09.09.

Füstös pogácsa
Recept
Bonyolult

Füstös pogácsa

195 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.08.19.

Klasszikus lúdlábtorta
Recept
Bonyolult

Klasszikus lúdlábtorta

55 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.08.04.

Hasonló receptek

Házi franciakrémes recept
Recept
Rafinált

Házi franciakrémes

120 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.11.02.

Céklás csokitorta mascarponehabbal recept
Recept
Egyszerű

Céklás csokitorta mascarponehabbal

105 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.09.09.

Piros bogyós choux  recept
Recept
Bonyolult

Piros bogyós choux

90 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.06.23.

Húsvéti ostoros kalács recept
Recept
Egyszerű

Húsvéti ostoros kalács

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.03.15.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Illatos-omlós csirke recept
Recept
Egyszerű

Illatos-omlós csirke

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

|

2025.02.07.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.