A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Két tepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral.
A hatlapos tésztájához a szalalkalit futtassuk fel egy kevés tejben.
A lisztet keverjük össze a sóval és a cukorral, majd morzsoljuk össze a zsírral és a vajjal. Adjuk a lisztes keverékhez a tojást, a tejes szalalkalit, és még annyi tejet, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
Osszuk a tésztát hat egyenlő súlyú adagra, majd egyenként nyújtsuk ki őket 2-3 mm vastagságú lapokra.
A tésztalapokat süssük az előmelegített sütőben, amíg a szélük barnulni kezd. Ekkor még kicsit puha a teteje, de nem szabad tovább sütni. Hűlés közben meg fog szilárdulni.
A krémhez a tojássárgákat 4 evőkanál cukorral habosítsuk ki, majd adjuk hozzá a lisztet is és keverjük csomómentesre. Fokozatosan öntsünk hozzá 2 dl tejet és ezzel is keverjük egyneművé.
Egy lábasba szitáljuk bele a kakaóport, adjuk hozzá a többi cukrot és a vaníliás cukrot, a maradék tejet, és addig melegítsük, amíg a cukor elolvad. Vegyük le a kakaós tejet a tűzről, pár kanállal adjunk hozzá belőle a tojásos masszához (hőkiegyenlítés), majd az egész tojásos keveréket öntsük vissza a lábasban lévő kakaós, cukros tejhez. Tegyük vissza a tűzre, és fűzzük sűrű pudingszerű krémmé. Ekkor vegyük le a tűzről és még forrón keverjük el benne a vajat.
Hagyjuk a krémet kissé kihűlni, hogy kenhető állagú legyen, majd még langyosan töltsük be vele a tésztalapokat. Takarjuk le egy sütőpapírral és tegyünk a tetejére egy könnyű vágódeszkát, hogy szép egyenesre súlyozzuk.
Egy éjszakát pihentessük a hűtőben, így a lapok felpuhulnak a krémtől, és másnap szépen tudjuk szeletelni.
NÉZD MEG VIDEÓN IS, HOGYAN KÉSZÜL A HATLAPOS SÜTEMÉNY:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.