A sütőt 100 fokra melegítjük. A tojásfehérjét (kb 4 tojásból) a robotgépben kemény habbá verjük. Állandó keverés közben hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük, amíg a cukorkristályok elolvadnak. Kemény, fényes habnak kell lennie.
Alacsonyabb fokozatra állítjuk a robotgépet, és a habra szórjuk a szitált porcukrot. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, majd egy kanállal ráhalmozzuk masszát. A közepébe mélyedést készítünk, és kb. 90 percig sütjük, szárítjuk a habcsóktortát. Majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
A bazsalikomos tejszín
A keverőedényt és a kézi robotgép habverő karjait 10 percre a fagyasztóba tesszük. A jéghideg tejszínt és a mascarponét a hideg keverőedénybe tesszük, és a habverővel először alacsony fordulaton felverjük.
A habverő sebességét fokozatosan növelve kemény habbá verjük.
Ekkor hozzáadjuk a porcukrot, miközben folyamatosan verjük tovább a tejszínt, míg szép csúcsot képez a habverőn.
A bazsalikomot apróra vágjuk, és a felvert tejszínhabba keverjük.
Összeállítás és díszítés
A habcsóktorta mélyedésébe halmozzuk a bazsalikomos tejszínt, majd rárakjuk a friss bogyós gyümölcsöket.
Megszórjuk bazsalikomlevéllel.
Nézd meg videón is, hogyan készül az erdei gyümölcsös, bazsalikomos pavlovatorta:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.