A tésztához a lisztet összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojássárgáját hozzáadva tésztává gyúrjuk. A cipót folpakba csomagolva legalább 30 percig a hűtőben pihentetjük.
A tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd kb. 12 cm átmérőjű korongokat szaggatunk ki belőle, amelyekkel a kis méretű tarte-formákat ki tudjuk bélelni. A kibélelt formák alját villával megszurkáljuk, így sütés közben nem púposodnak fel, a túllógó széleket egy éles késsel levágjuk. 30 percre a hűtőbe, vagy 15 percre a fagyasztóba tesszük, mert ha megdermed a tészta, szebben fog sülni.
Tepsibe sorakoztatjuk a formákat, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük őket. A formákban hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kivesszük a tarte-okat.
A krémhez a csokoládét a tejszínnel együtt vízgőz fölött megolvasztjuk, majd levesszük, és elkeverjük benne a vajat, míg teljesen elolvad. A tojássárgáját a cukorral vízgőz felett „csípősre” (kb. 80 fok) főzzük, majd kihűlésig robotgéppel habbá verjük, végül a csokoládés alapba keverjük. A töltelékkel egyenletesen megtöltjük a minipitéket.
A málnahabhoz a málnát villával összetörjük. A mascarponét és a porcukrot robotgéppel először alacsony fokozaton elkeverjük, majd felhabosítjuk, végül a málnavelőt is hozzáadjuk, de ezzel már csak kis ideig keverjük, nehogy a krém összefusson. Sima csöves habzsákba töltjük, majd a megdermedt tortácskák széleit megdíszítjük. Friss málnaszemekkel is díszíthetjük.
Nézd meg videón is, hogyan készül a csokoládés-málnahabos minitarte!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.