Körömpörkölt csülökkel
Zsemlegombóc
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Mákos guba
Csupacsokis brownie
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus kuglóf
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tojásos nokedli fejes salátával
Vadas marha
Babgulyás
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen
Finomfőzelék
Málna

Receptek málna hozzávalóval

Leírás

Őshonos növényünk, a málna Európa szinte minden országában megterem (kivéve Portugália, Izland, illetve Skandinávia északi része). Alapvetően kétféle csoportba sorolhatjuk a málnákat: nyári- és őszi málnafajták.

Kedvelt növény a kertekben, ültethető akár sövényként a kerítés mellé is. Vitamintartalma magas, főleg nyersen fogyasztva: tartalmaz C- és E-vitamint, illetve számtalan más jótékony összetevőt, mint például ásványi sókat, glikozidokat, szerves savakat, csersavakat, vagy aldehideket.

Felhasználását tekintve számtalan fronton bevethetjük: használhatjuk süteményekhez, lekvárhoz, befőtthöz, készülhet belőle krémleves, vagy például pálinka és bor is. A leveléből készült málnalevél tea a kismamák egyik legjobb társa a terhesség utolsó heteiben: ellazítja a kismedencei izmokat, ezáltal hozzájárulhat a könnyebb szüléshez.

Mikor vedd?

A málna szezonja május végétől, június elejétől egészen szeptember végéig, október elejéig tart.

Hogyan tárold?

A málna sajnos gyorsan romlik, megfelelő tárolás mellett, hűtőben tartva is maximum 2-3 napig fogyasztható. Amennyiben nem fogyasztjuk azonnal, úgy mosás nélkül, szárazra törölve helyezzük a hűtőszekrénybe.
Tápérték(100 g)
52 kcal Energia
0.7 g Zsír
5.4 g Szénhidrát
1.2 g Fehérje
Málna receptek (456 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.