Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Minestrone recept
Minestrone
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Málna

Receptek málna hozzávalóval

Leírás

Őshonos növényünk, a málna Európa szinte minden országában megterem (kivéve Portugália, Izland, illetve Skandinávia északi része). Alapvetően kétféle csoportba sorolhatjuk a málnákat: nyári- és őszi málnafajták.

Kedvelt növény a kertekben, ültethető akár sövényként a kerítés mellé is. Vitamintartalma magas, főleg nyersen fogyasztva: tartalmaz C- és E-vitamint, illetve számtalan más jótékony összetevőt, mint például ásványi sókat, glikozidokat, szerves savakat, csersavakat, vagy aldehideket.

Felhasználását tekintve számtalan fronton bevethetjük: használhatjuk süteményekhez, lekvárhoz, befőtthöz, készülhet belőle málnakrémleves, vagy például pálinka és bor is. A leveléből készült málnalevél tea a kismamák egyik legjobb társa a terhesség utolsó heteiben: ellazítja a kismedencei izmokat, ezáltal hozzájárulhat a könnyebb szüléshez.

Mikor vedd?

A málna szezonja május végétől, június elejétől egészen szeptember végéig, október elejéig tart.

Hogyan tárold?

A málna sajnos gyorsan romlik, megfelelő tárolás mellett, hűtőben tartva is maximum 2-3 napig fogyasztható. Amennyiben nem fogyasztjuk azonnal, úgy mosás nélkül, szárazra törölve helyezzük a hűtőszekrénybe.
Tápérték(100 g)
52 kcal Energia
0.7 g Zsír
5.4 g Szénhidrát
1.2 g Fehérje
Málna receptek (456 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.