- A málnadzsem elkészítéséhez a málnát megmossuk, lecsöpögtetjük. A cukorral és a fahéjjal, valamint 2 kis pohár vízzel felteszünk egy nagy lábasba főni.
- Ha felforrt, takarékra tesszük a lángot, és további 4-5 percig forraljuk. Elzárjuk a tűzhelyet, leszedjük lekvárról a habot, majd forrón az alaposan kimosott vagy kifőzött üvegekbe kanalazzuk.
- Miután megtöltöttük az üvegeket, alaposan zárjuk le a szintén tisztára mosott kupakokkal, majd fordítsuk fejre az üvegeket, és hagyjuk így 5 percig. Végül tegyük szárazdunsztba, és így hagyjuk teljesen kihűlni.
- A málna lekvár tartósítószer nélkül készül, ezért a felbontást követően 3-4 nap alatt fogyasszuk el. Felbontás után hűtőben tároljuk.
MME tipp: Aki nem szereti a magokat, leszűrheti a lekvárt, mielőtt az üvegekbe tölti.