A fügelekvár elkészítéséhez a vízből és a cukorból sűrű szirupot főzünk.
Beletesszük a megtisztított fügét, és sűrűre főzzük. A végén hozzáadjuk a citromsavat és a reszelt gyömbért, majd pár másodpercig tovább főzzük, és azonnal, tűzforrón steril üvegekbe töltjük. (Figyeljünk rá, hogy az üvegek nagyon tiszták legyenek.)
Pár percet várunk lezárás előtt, hogy a fügelekvár teteje bebőrösödjön. Ekkor lezárjuk, 5 percre fejtetőre fordítjuk, majd a kamrapolcra tesszük. A felbontást követően a lekvárt hűtőszekrényben tároljuk.
Megjegyzés
Lehet a tetejére nagyon pici tartósítószert tenni. De én nem szoktam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.