Forró vízbe dobjuk, majd hagyjuk állni 2-3 percig (érettségtől függően). Kivesszük a vízből és könnyedén lehúzzuk a héját. Félbevágjuk, kimagozzuk.
Ha lekvárt szeretnék készíteni, akkor az összes sárgabarackot pépesítjük. Ha inkább dzsemet főznénk, és darabosan hagynánk, akkor csak a gyümölcs felét turmixoljuk le.
A gyümölcsöt fazékba öntjük, hozzáadjuk a cukrot (vagy cukorhelyettesítőt) és a dzsemfixet.
A forrástól számított 3 percig főzzük.
Steril befőttes üvegekbe töltjük a lekvárt, lefóliázzuk, aztán rászorítjuk a kupakot.
5 percig a fejükre állítjuk az üvegeket, majd visszafordítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni. A felbontott lekvárokat hűtőszekrényben tároljuk.
Megjegyzés
Dunsztolni ezzel a módszerrel nem kell a lekvárokat. A megadott mennyiségből 10 db 3 dl-es üveg lekvár készül.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.