A friss szilvát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk.
Az aszalt szilvákat szintén daraboljuk.
Lábosba öntjük az aprított gyümölcsöt, felöntjük a borral és a vízzel, majd a forrástól számítva 20 percig főzzük.
Turmixgépbe töltjük, és krémesre daráljuk.
Mivel a szilvalekvár cukor- és tartósítószermentesen készül, fontos, hogy nagyon tisztára mosott üvegekbe töltsük, majd jól zárjuk le. A felbontást követően tároljuk hűtőszekrényben, és használjuk fel néhány napon belül.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a szupergyors szilvalekvár
Megjegyzés
A szupergyors szilvalekvár tényleg szupergyorsan és egyszerűen készül. A megadott mennyiségből kb. 4 dl szilvalekvár készíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.