A joghurtos fánk tésztájához a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral egy keverőtálba öntjük, majd egy habverővel fehéredésig keverjük. (Ha jól dolgozunk, a duplájára nő a térfogata.) Hozzáadjuk a csipet sót, majd a joghurtot, és az egészet egynemű tésztává keverjük.
Egy másik keverőtálban a sütőport összekeverjük a liszttel és a citromhéjjal, majd ezt a keveréket hozzászitáljuk a tojásos-joghurtos keverékhez. Sűrű tésztát kell kapnunk, ha nem áll össze, hígíthatjuk egy kevés joghurttal, tejjel vagy vízzel.
Egy serpenyőben közepes lángon olajat hevítünk, és egy kanállal golflabdaméretű fánkocskákat szaggatunk bele, majd pár perc alatt mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. A kisült fánkokat szűrőkanállal kiszedjük, és papírtörlővel bélelt tálcára szedjük.
A fánkokat porcukorral meghintve tálaljuk, de kínálhatunk mellé lekvárt, csokiöntetet, karamellaszószt is.
Nézd meg videón, hogyan készül a joghurtos fánk!
Megjegyzés
Tipp: natúr joghurt helyett készíthetjük gyümölcsjoghurttal is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.