A foszlós farsangi fánk elkészítéséhez a langyos tejbe belekeverjük a cukrot, belemorzsoluk az élesztőt, és felfuttatjuk.
A liszetet a sóval egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a felfutott élesztőt és a tojássárgáját, és összedolgozzuk, kidagasztjuk a tésztát. Akkor van készen, ha a tészta elválik az edény falától. Letakarjuk, és meleg helyen 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett felületen kinyújtjuk 1 cm vastagra, és pogácsaszaggatóval vagy egy pohár segítségével tetszőleges nagyságú köröket szaggatunk belőle. Lisztezett deszkára rakjuk a fánkokat, és 15 percig pihentetjük.
Olajat melegítünk, és egymás után kisütjük benne a fánkokat úgy, hogy az első oldalukat fedő alatt, a másikat anélkül sütjük. Fontos, hogy egyszerre csak annyi fánkot tegyünk a nem túl forró zsiradékba, hogy még kényelmesen meg tudjanak nőni kb. a másfélszeresükre.
Ha aranybarnára sültek, egy papírtörlőre szedjük, majd porcukorral meghintjük őket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.