Zsemlegombóc
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Farsangi szalagos fánk
Rakott zöldbab darált hússal
Káposztás tészta egyszerűen
Vadas marha
Hagymás rostélyos
Mézes-mustáros csirkemell
Csupacsokis brownie
Kijevi csirkemell rizibizivel
Dödölle - az eredeti recept
Tárkonyos csirkeraguleves
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus grízgaluska leves
Alapételek

Készítsd tejföl helyett kefirrel a krumplifőzeléket, mennyeien könnyű lesz a végeredmény

A krumplifőzelék készíthető fehéren és pirosan is, akárcsak a borsófőzelék. Sokan azonban a fehér, azaz tejfölös változatot kedvelik, melynek a majoránna és a babérlevél kölcsönöz isteni finom aromát. Ha azonban elkerülnénk a tejfölt, készíthetjük kefirrel is, akkor pedig ecet se kell majd a főzelékbe!

A krumplifőzelék is olyan étel, mely minden menza menüjén megtalálható, és sajnos pont emiatt sokan egy életre megutálják. A burgonyafőzelék azonban többet érdemel, hiszen nemcsak finom, de laktató fogás is, melyhez számtalan feltét remekül passzol! Adhatunk mellé pörköltet, sütőben vagy olajban sült fasírtot, de akár pirított kolbászkarikákkal, sült virslivel is tálalhatjuk.

Majoránnás burgonyafőzelék kefirrel is készíthető
Majoránnás burgonyafőzelék kefirrel is készíthető

Szerencsére nem kell sok hozzávaló a finom burgonyafőzelék elkészítéséhez, de ha szeretnéd elkerülni az ecet használatát, vagy csak feldobnád valamivel a klasszikus receptet, akkor cseréld kefirre a tejfölt! A kefirnek ráadásul számtalan jótékony egészségügyi hatása van, melyek közül az egyik legfontosabb, hogy segíti a bélrendszer és a bélflóra megfelelő működését, így érdemes belőle rendszeresen fogyasztani.

Így készül a finom krumplifőzelék kefirrel!

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 3 db babérlevél
  • 2 tk. majoránna
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 3 dl kefir
  • 2 ek. liszt

Elkészítés:

  1. A burgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk és egy fazékba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  2. Hozzátesszük a babérleveleket, a fél fej megpucolt vöröshagymát, a majoránnát, majd sózzuk és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul.
  3. Közben elkészítjük a habarást. A kefirt és a lisztet egy habverő segítségével csomómentesre keverjük.
  4. Amint megfőtt a krumpli, kihalásszuk a vízből a babérleveleket és a hagymát. A még forró főzővízből egy-két merőkanálnyit hozzámerünk a lisztes kefirhez és alaposan elkeverjük, azaz hőkiegyenlítést végzünk, majd a keveréket visszaöntjük a krumplihoz. Folyamatos kevergetés mellett besűrítjük a főzeléket. Ha szükséges, még sózzuk.

Borítókép: Mindmegette

Ajánljuk még:

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.