A tökéletes lángos titka egy isteni, erjesztett tejtermék hozzáadásában rejlik: ez pedig nem más, mint a kefír. A kefír ugyanis a tészta extra lágyságát, puhaságát adja, nem mellesleg a lángos külseje és vékonyra húzott közepe ropogósabbra sül, belseje pedig nem szárad ki, isteni foszlós marad!
A lángoskészítést a törököktől tanultuk el. Nem a mai jellegezetes, fokhagymás lángos az, amit átvettünk; a lényeg a kelt tészta volt. A kenyérsütésből visszamaradt részekből sütötték a kerek alakú lángost, amit forró parázson készítettek el. Akkoriban 5-6 naponta sütött egy család kenyeret, akkor volt lángos. A lángost anno tejföllel, lekvárral vagy porcukorral ízesítették az emberek. Népszerűsége az elmúlt több száz évben sem csökkent: igazi nyári strandkaja, de készül kerti bulikon, rendezvényeken no és az utcai gyorsbüfék kínálatából sem kopik ki.
Előkészítés: 50 perc
Kelesztés: 1,5 óra
1 adag: 330 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.