Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Alapételek

Ettől az extra hozzávalótól lesz ropogós-foszlós a lángos

Egy jó lángos ismérve, hogy a tésztája könnyű, kívül ropogós, belül foszlós és kellően vastag. De vajon mi a tökéletes állag titka? Mi lehet a trükk?

Nos a tökéletes lángos titka a kefír hozzáadása. Ez az erjesztett tejtermék, ugyanis a tészta extra lágyságát, puhaságát adja, nem mellesleg a lángos külseje és vékonyra húzott közepe ropogósabbra sül, belseje pedig nem szárad ki., isteni foszlós marad!

Ha kefírrel készíted a lángost, a tésztája levegős lesz, ráadásul a nyers tészta, a hűtőben tárolva hetekig eláll! (Fotó: Vidék Íze magazin)
Ha kefírrel készíted a lángost, a tésztája levegős lesz, ráadásul a nyers tészta, a hűtőben tárolva hetekig eláll! (Fotó: Vidék Íze magazin)

Hozzávalók a kefíres lángoshoz:

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 kis pohár kefir
  • 1 dl langyos tej
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál só
  • olaj a sütéshez
  • tejföl és reszelt sajt a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Egy bögrébe öntjük a langyos tejet, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és állni hagyjuk körülbelül tíz percig, hogy felhabosodjon.
  2. Közben a lisztet egy nagy tálba szórjuk, a közepébe mélyedést vájunk.
  3. Ide öntjük a szoba-hőmérsékletű kefirt, majd a felfutott élesztőt, és fakanállal összekeverjük.
  4. Beleszórjuk a sót is, és közepesen lágy tésztát dagasztunk belőle. Ha szükséges, adhatunk hozzá egy kis langyos vizet is.
  5. Végül beledolgozzuk a két evőkanál olajat is.
  6. Jó nagy, erős zacskóba vagy zárható dobozba rakjuk, és betesszük a hűtőszekrénybe.
  7. Sütés előtt leszakítunk belőle egy-egy darabot.
  8. Tányérnyi körökké huzigáljuk, és bő, forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
  9. Megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és azonnal tálaljuk.

Előkészítés: 50 perc
Kelesztés: 1,5 óra
1 adag: 330 kcal

Mindmegette tipp1.: Mindig csak annyi tésztát veszünk ki, amennyit megsütünk, a többi egy hétig is eláll a hűtőszekrényben!

Mindmegette tipp 2.: Tényleg nagy zacskóba és/vagy dobozba rakjuk a tésztát (amit előtte kis is olajozhatunk), mivel kelni fog a hűtőszekrényben is, és a túl kicsi tárolóból könnyen kifolyhat.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.