Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Praktikus

Ha így sütöd ki a szalonna zsírját, nem fogod befüstölni az egész konyhát

Mutatjuk, hogyan nem fog füstölni a szalonna a tűzhelyen /Fotó: Shutterstock
A füstölt szalonna zsírja elképesztően finom ízt kölcsönöz a magyaros fogásoknak. A hagymát dinsztelhetjük sima sertészsíron is, de akkor lesz igazán finom az étel, ha frissen olvasztjuk ki a szalonnában található zsiradékot. Mutatunk egy praktikát, amivel se leégni nem fog a szalonna, és még a konyha sem telik meg füsttel.

Ha gyorsan akarjuk kiolvasztani a szalonna zsírját, akkor nemcsak odakozmál, de extrém módon füstölni fog. Létezik egy pofonegyszerű trükk, amivel az összes zsírt ki tudod olvasztani a szalonnából, az nem fog leégni, sőt ami a legfontosabb, a konyha sem telik meg a kellemetlen füsttel!

A zsírszalonnát vágd apró kockára és lassú tűzőn olvaszd ki a zsírját! /Fotó: Shutterstock
A zsírszalonnát vágd apró kockára és lassú tűzőn olvaszd ki a zsírját! /Fotó: Shutterstock

Így olvaszd ki a szalonna zsírját, hogy ne füstölje tele a konyhát!

A magyaros ételekhez a hagymát a legjobb sertészsíron megdinsztelni, ugyanis ez rendkívül finom, karakteres ízt kölcsönöz az ételnek. A legjobb, ha nem a boltban kapható zsírt használjuk, hanem a füstölt szalonna, esetleg zsírszalonna zsírjával indítjuk az ételt.

Vágd fel a szalonnát apró kockára, majd tedd a fazékba és vedd alatta takarékra a lángot. Fontos, hogy tényleg alacsony hőmérsékleten kezd el kiolvasztani a zsírszalonnát, ugyanis ez a titka annak, hogy ne égjen oda, és ne füstölje tele a konyhát. A lassú sütés során szinte az összes zsír kiolvad majd a szalonnából.

Mutatjuk, hogyan nem fog füstölni a szalonna a tűzhelyen /Fotó: Shutterstock
Mutatjuk, hogyan nem fog füstölni a szalonna a tűzhelyen /Fotó: Shutterstock

Ha a szalonnakockák összezsugorodtak és megkaptuk a kívánt mennyiségű zsiradékot, akkor halászd ki a szalonnakockákat, vedd fel a lángot és teheted is a hagymát a szalonnazsírba. Ezzel a módszerrel füstmentesen tudod kiolvasztani a zsírt a szalonnából és az edény aljáról sem kell kapargatni az odaégett darabokat.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.