A tökéletesen átsült, ropogós bacont mindenki szereti - azonban nem mindenki tudja elkészíteni: van, hogy a vágyott ropogós, mégis húsos bacon helyett néhol égett, néhol nyers, olajos szalonnát szedünk ki a serpenyőből. Egy Michelin-csillagos brit séf, Jeff Baker, aki egykor II. Erzsébet királynőnek is főzött, elmondta, ő hogyan készíti ezt az alapvetést.
"Szerintem a szalonnát a legjobban akkor lehet megsütni, ha közepes vagy magas hőfokon, kevés zsiradékon mindkét oldalát egy-egy percig pirítjuk a serpenyőben. Ha a szalonnát megfelelően szárazon pácolták és szép vastagságúra vágták, akkor a szélein karamellizálódnia kell. A zsír ezután kiolvad anélkül, hogy feloldódna, ami finom ízt eredményez"– összegezte tanácsait Baker a The Mirrornak, amit a Metropol fedezett fel.
Nem ez az első alkalom, hogy Baker a királyi konyhán töltött időszakból osztott meg főzési praktikákat: legutóbb a tökéletes sült kolbász elkészítéséhez adott tippeket. A séf szerint a kolbászsütésnek öt alapszabálya van, amit be kell tartani:
Ha ezekre odafigyelünk, akkor biztosan friss és szaftos lesz a sült kolbász!
Végül pedig had' ajánljuk minden jelenlévő baconrajongó figyelmébe ezt a ropogós partifalatot, ami bármiféle sütési alapismeret nélkül, villámgyorsan elkészíthető. Kihagyhatatlan!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.