Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és dinsztelni kezdjük az apró kockára vágott vöröshagymát, a reszelt sárgarépát es a felkockázott szárzellert. Pirítjuk, és ha kell, öntünk alá még egy kis olajat.
Rádobunk egy nagyobb babérlevelet, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és pár pillanatig pirítjuk.
A hagymás keverékhez adjuk a darált húst, amit fehéredésig pirítunk, majd fűszerezzük rozmaringgal, kakukkfűvel és szerecsendióval. Megsózzuk, felöntjük a vörösborral és pár percet forralunk rajta. Ezután jöhet a passzírozott paradicsom, egy kevés víz és alapos keverés után egy csipet porcukor.
A raguba belehelyezzük a tördelt lasagnelapokat, majd fedő alatt 10-15 perc alatt al dentére főzzük a tésztát. A legvégén belekeverünk két kanál mascarponét, megszórjuk reszelt sajttal és egy-két perc alatt hagyjuk megolvadni.
Nézd meg videón, hogyan készül az egyedényes lasagne!
Megjegyzés
Gyorsabban elkészül, mint a sütőben sült lasagne, és szaftosabb is lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.