Káposztás tészta egyszerűen
Dödölle - az eredeti recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Kínai szezámmagos csirke
Csupacsokis brownie
Babgulyás
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Epres blondie
Finomfőzelék
Klasszikus kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus grízgaluska leves
Zsemlegombóc
Dubarry-csirkemell
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Kakukkfű

Receptek kakukkfű hozzávalóval

Leírás

A kakukkfű az egyik legkedveltebb alapanyag a francia konyhában, előszeretettel használják többféle ételhez is ezt a növényt. Az angol konyha is átvette ezt a rajongást. A kakukkfű nemcsak kiváló fűszernövény, hanem gyógynövény is. A belőle készült tea enyhíti a torokfájást, és a köhögést, valamint emésztési zavarokban is segíthet. A kakukkfű teát hölgyek is gyakorta használjuk havi panaszaik csökkentéséhez. Persze a sütéshez, főzéshez is hasznos fűszerként: nemcsak a  provance-i fűszerkeverék kihagyhatatlan része, hanem a báránysülteké is.

Mikor vedd?

A kakukkfű szezonja alapvetően májustól novemberig van, de szárított fűszerként egész évben beszerezhető.

Hogyan tárold?

A szárított kakukkfű fűszert jól zárható fűszertartóban, száraz, hűvös helyen érdemes tárolni. A frissen szedett kakukkfű megfelelően csomagolva néhány napig tartható el hűtőben.
Tápérték(100 g)
276 kcal Energia
7.4 g Zsír
26.9 g Szénhidrát
9.1 g Fehérje
Kakukkfű receptek (1797 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.