A pikáns hagymalekvár elkészítéséhez a hagymákat megtisztítjuk, majd minden fejet 8 gerezdre vágunk.
Közepes lábosban felforraljuk az ecetet a cukorral, ebbe rakjuk bele a hagymagerezdeket. Alaposan átforgatjuk, majd mérsékelt tűzön, fedő alatt 1/2 órán át puhítjuk.
A hagymagerezdek gyönyörűen karamellizálódnak ennyi idő alatt, és kissé szét is esnek. Időnként érdemes kevergetni, és ennyi idő elteltével az elpárolgott nedvességet 1-2 evőkanál vízzel pótolni.
Közben ízlés szerint sózzuk, rozmaringgal, kakukkfűvel, cayenne borssal fűszerezzük, és további 10-12 percet főzzük. Amikor egészen sötét barnás-bordó lesz a hagymalekvár színe, és teljesen megpuhul a hagyma, levesszük a tűzről, és még forrón az előzőleg kifőzött befőttes üvegekbe szedjük.
Sült húsok mellé, hamburgerhez, szendvicsekre is kiváló.
Megjegyzés
Aki nem szereti a csípős ízeket, a cayenne-i borsot nyugodtan elhagyhatja. Akár sültek mellé, kroketthez vagy párolt zöldségekhez, halakhoz, de sajtokhoz is kiváló.
További fotók és receptek <a>Habliliom blogjában</a>! >>>
A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.