A hagymákat (lehet lila vagy vörös is) megpucoljuk, félbevágjuk, és nagyon vékonyan felszeleteljük.
Egy vastag falú, nagyobb serpenyőbe tesszük a cukrot és a balzsamecetet, alágyújtunk, és megvárjuk, míg a cukorkristályok elolvadnak.
Hozzáadjuk a hagymát, a sót, és alacsony lángon 30 percig főzzük. Egyszer-egyszer megkeverhetjük, de nem kell mellette állni.
A főzési idő végén hozzáadjuk a bort, a lekvárt (füge, szilva, meggy vagy barack) és a víz felét, tovább krémesítjük. Majd mehet bele a maradék víz és esetleg 2 evőkanál vaj is. Jól záródó üvegben egy hétig eláll.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.