Ha friss erdei gombát kapunk, akkor a gombát nedves papírral töröljük meg, majd daraboljuk fel egyforma méretűre. Ha fagyasztott gombát használunk, akkor felengedés után minden nedvességet itassunk le róla, vagy konyharuhával, vagy papírtörlővel.
Egy serpenyőt szinte füstölésig hevítünk, majd kevés olívaolajat öntünk bele, és hozzáadjuk az előkészített gombát. Pár percig időnként kevergetve pirítjuk, ha a gomba színt kapott, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot és a kakukkfüvet.
Elkeverjük, majd felöntjük a fehérborral. Ha a bor elpárolgott, jöhet az apróra vágott fokhagyma, kevergetjük, és ha megérezzük a fokhagyma illatát, felöntjük a Gran Cucina főzőkrémmel.
Ha szükséges sózzuk, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Ha felforrt, hozzáadjuk a hideg vajat, ezzel fényessé és selymesebbé tesszük a mártást. Majd levesszük a tűzről, és tálalásig melegen tartjuk.
A sütni való burgonyát meghámozzuk, vékonyra szeleteljük, és a szeleteket julienne-re vágjuk. A szálakat hideg vízbe tesszük, majd 4-5 perc után a vizet lecseréljük szintén hideg vízre, ehhez adjuk az ecetet, és ebben hagyjuk szintén pár percet pihenni. Majd kivesszük a burgonyát, és papírtörlővel vagy egy tiszta konyharuhával szárazra töröljük. Egy edényben étolajat hevítünk nagyjából 190 fokra, és a forró olajba helyezzük a burgonyát. Ha kisebb edényt használunk, akkor több részletben 2-3 perc alatt megsütjük, majd konyhai törlőkendőre rakjuk pihenni.
Közben egy másik serpenyőt is szinte füstölésig hevítünk, kevés olívaolajat öntünk bele, és erre helyezzük a mindkét oldalukon megsózott, megborsozott, szoba-hőmérsékletű karajszeleteket.
Oldalanként nagyjából 2-3 percig sütjük. A fordítás után hozzáadjuk a fűszernövényágakat, a fokhagymagerezdeket és a hideg vajat, és ezzel locsolgatva fejezzük be a másik oldal sütését.
Sütés után a szeleteket egy deszkára tesszük, és pihentetjük. Időnként megforgatjuk, arra ügyelve, hogy a nedvesség ne jöjjön ki a húsból.
Ezután tálalhatunk. Egy tányérba halmozunk a szalmaburgonyából, nekitámasztjuk a karajszeletet, és mellé öntünk az ízletes erdeigomba-mártásból.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.