Kapros tökfőzelék virslivel
Vadas marha
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kínai szezámmagos csirke
Csupacsokis brownie
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Epres blondie
Klasszikus kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus grízgaluska leves
Dödölle - az eredeti recept
Körömpörkölt csülökkel
Farsangi szalagos fánk
Tojásos nokedli fejes salátával
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Vörösboros muflonragu rozmaringos pirított burgonyával recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékZeller

Vörösboros muflonragu rozmaringos pirított burgonyával

210 perc
4 adag
Költséges
2024. 05. 24.

Elkészítés

  1. A húsról eltávolítjuk a felesleges inakat, zsírrétegeket, majd lefejtjük a csontról. Nagyjából 3 cm-es darabokra felvágjuk, (itt most nem az apróhúsú pörkölt készül), majd egy tálkába tesszük. Egy serpenyőben zsiradékot melegítünk, és amíg forrósodik, felvágjuk a zöldségeinket.
  2. Apróra vágunk egy nagy fej vöröshagymát, lila hagymát, egy szál megpucolt zellerszárat.
  3. A zsírban körbepirítjuk a muflondarabokat (szalonnát is piríthatunk, és annak a zsírjában sütjük), ha nem fér a serpenyőbe egyszerre, nyugodtan tegyük kettő, illetve három részletben. A lényeg, hogy szép pörzsanyagunk keletkezzen, és hogy körbepiruljanak a husik. Kiszedjük egy tálkába, hagyjuk kicsit pihenni, közben a pörzsanyagra zúdítjuk a hagymákat és a zellerszárat. Kevergetés és alaplével locsolás mellett minimum 20 perc alatt üvegesre pároljuk. Bár a videóban más a sorrend, érdemes itt hozzáadni a sűrített paradicsomot, kicsit karamellizálni, majd hozzátenni a félbevágott koktélparadicsomokat. Ha szeretnénk, itt adhatunk hozzá egy teáskanál pirospaprikát is. Hozzáreszelünk 1 gerezd fokhagymát, majd ráöntjük a hagymás alapra a muflont, és alaposan összeforgatjuk.
  4. A raguhoz adunk kettő deciliter vörösbort, elpárologtatjuk az alkoholt, zsírjára pirítjuk, és fűszerezzük borokabogyóval (törjük meg), koriandermaggal, fűszercsokorral (2 szál rozmaring, 1 szál kakukkfű), amibe két szál rozmaring és kakukkfű került. Tehetünk bele majorannát is, az is passzol a vadhúsokhoz. Két kisebb szál babérlevél, só, bors, és alacsony lángon, félóránként(vagy ahogy igényli, lehet játszani ezzel, törekedjünk rá, hogy elfőjön a leve, majd újra felöntjük, ezzel a folyamattal lesz szép sűrű és ízgazdag a szószunk) alaplével felöntve puhára pároljuk. A muflonnak sok idő kell, legalább két óra, de inkább három.
  5. 6 szem burgonyát megpucolunk és sós vízben nagyjából 15 perc alatt félkészre főzzük. Ha kész, leöntjük róla a vizet, a felesleget egy papírtörlővel felitatjuk róla, egy tálkába tesszük, és hagyjuk kicsit kihűlni.
  6. Elkészítjük a krumplihoz a fűszersót, ami apróra vágott rozmaring, füstölt só és bors keveréke.
  7. Amíg hűl a krumpli, egy tepsibe viszonylag nagyobb mennyiségű zsiradékot teszünk, felmelegedve kb. egy centiméteresnek kell lennie. 200 fokos sütőbe betesszük előmelegíteni 5 percre. Ha kész, kivesszük, félbevágjuk a megfőtt krumplikat, és zsiradékba helyezzük őket. Adunk mellé két szál rozmaringot, és három gerezd megtört fokhagymát. A tetelyét meglocsoljuk a zsiradékkal, visszahelyezzük a sütőbe, és ezt a folyamatot nagyjából 10 percenként, négyszer-ötször megismételjük, amíg aranybarnára nem pirul mindegyik oldala. Arra kell figyelnünk, hogy a rozmaringot és a fokhagymát a második körnél vegyük ki a zsírból, különben megég.
  8. Amíg a krumpli elkészül, felkarikázunk két megpucolt sárgarépát, és a raguhoz adjuk egy marék zöldborsóval. Fél óra bőven elég a puhuláshoz, a borsónak 10 perc is. Amint szép sültnek ítéljük a burgonyát, a felesleges zsírt lecsöpögtetjük róla, és egy tálkába tesszük. Megszórjuk a fűszersóval. Ez idő alatt biztos elkészült a ragunk is, és tálalunk.

Nézd meg videón is, hogyan készül a vörösboros muflonragu rozmaringos pirított burgonyával:

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Hasonló receptek

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Illatos-omlós csirke recept
Recept
Egyszerű

Illatos-omlós csirke

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

|

2025.02.07.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.