A vöröshagymát megtisztítjuk. Fazékban vizet forralunk, és beletesszük a hagymákat. Az újraforrástól számított három percig főzzük, majd leszűrjük.
A hagymák tetejéről levágunk egy vékony lapot, és a belsejüket úgy szedjük ki, hogy a hagymafal vastagsága legalább 1 cm maradjon.
A kivájt hagymaforgácsot és a levágott „kalapokat” nagyon apróra összevágjuk.
A tojást, a darált húst és az apróra vágott hagymát összegyúrjuk, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Egy kis tepsit kikenünk egy evőkanál olajjal, és meghintjük a zsemlemorzsával.
A kivájt hagymákat a tepsiben szorosan egymás mellé helyezzük. A húsmasszával jól megpúpozva megtöltjük.
A tejfölt kissé megsózzuk, és rálocsoljuk a hagyma tetejére. A tepsit alufóliával befedjük, és az előmelegített forró sütőben 20 percig pároljuk, majd az alufóliát levesszük, és kissé megpirítjuk a tetejét.
Gyalult és olajban gyorsan megsütött sárgarépát vagy szalmakrumplit és salátát a kinálunk hozzá köretnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.