A szerb lecsó elkészítéséhez első lépésként a bográcsot közepesen erős tűz fölé tesszük, és beleöntjük az olajat. Beletesszük a felkockázott szalonnát, és zsírjára sütjük.
Beleszórjuk a megpucolt, felaprított vöröshagymát, és megfonnyasszuk rajta. Hozzáadjuk a megpucolt, áttört fokhagymát, majd a darált húst. Rázogatva, közben fakanállal aprítva fehéredésig pirítjuk a húst. Megszórjuk a fűszerpaprikával (ha erősebb a tűz, leakasszuk a bográcsot, elkeverjük benne a fűszerpaprikát, majd ezt követően visszatesszük a tűz fölé).
A megmosott, meghámozott, felcikkezett paradicsomot és a felkarikázott paprikát beletesszük a bográcsba, sózzuk, borsozzuk.
Rászórjuk a rizst, és felöntjük kb. 200 ml vízzel. Néhányszor megkeverve addig főzzük, amíg a rizs megpuhul. Ha szükséges, adunk még hozzá vizet. Végül még ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg. Tálaljuk felkarikázott hegyes-erős paprikával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.