Olívaolajon megdinszteljük a meghámozott, felaprított vöröshagymát. Utána hozzáadjuk az apróra vágott szálzellert, majd néhány perc múlva a meghámozott, felaprított fokhagymát is. Megsózzuk, megborsozzuk és folyamatosan kevergetve pároljuk, pirítjuk, hogy ne égjen oda.
Felöntjük az apróra vágott paradicsommal, újra sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadunk egy pici vizet is. Ezután alacsony lángon főzzük legalább egy órán át.
Ha szükséges, még adhatunk hozzá egy kevés vizet félidőnél. A végére már csak a felaprított bazsalikom marad, amit egyenletes mozdulatokkal keverünk a paradicsomszószba.
Az elkészült szósz használható pizzatésztára, paradicsomos húsgombóchoz, bolognai spagettihez, de mártogatósként is nagyon finom.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A HÁZI PARADICSOMSZÓSZ:
Megjegyzés
A házilag készített paradicsomszószt lezárt üvegben hűtőszekrényben tárolhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.