A töltelékhez az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, rátesszük a darált húst, és kicsit átforgatjuk. Amikor a hús kifehéredett, hozzáadjuk a borsot, a sót, a pirospaprikát és a rizst. Kevés vizet öntünk alá, és pár percig hagyjuk még a tűzön, amíg összedolgozzuk. Amikor összeállt, levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük.
A paprikát kicsumázzuk, a paradicsomnak levágjuk a tetejét. A langyos töltelékkel megtöltjük a paradicsomokat és a paprikákat. A töltött zöldségeket egy jénai tálba helyezzük, szorosan egymás mellé, hogy a ne szóródhasson ki belőlük a töltelék. Kevés vizet öntünk alá, nagyjából a paprikák egyharmadáig. A paradicsomból kiszedett, levágott részeket is beleszórjuk a tálba. Betesszük a sütőbe, és majdnem készre sütjük.
A kefirt összekeverjük a tojásokkal, ráöntjük a már majdnem kész ételre, és még pár percig sütjük.
Megjegyzés
Ízlés kérdése, hogy ki milyen arányban csinálja paprikából, paradicsomból. Én a paradicsomot jobban szeretem benne, ezért abból többet szoktam rakni. A lényeg, hogy mindenki annyival számoljon, amennyi éppen elfér az edényében. Figyeljünk a hozzáadott vízzel, mert mire elkészül az ételünk, addigra annak fel kell szívódnia, el kell párolognia. Nem jó, ha tocsog.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.