A lecsóágyon sült töltött paprika töltelékéhez a darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a rizst és zúzott fokhagymát, majd az olajon megpárolt, apróra vágott, pirospaprikával megszórt hagymát, végül a tojást. Az egészet alaposan összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A paprikát kicsumázzuk, a belsejét egy kiskanállal kikaparjuk, majd nem túl szorosan megtöltjük a húsos keverékkel. Ha marad a töltelékből, formáljunk belőle gombócokat.
A lecsóhoz a hagymát felcsíkozzuk, a paprikát felkarikázzuk. A paradicsomot leöntjük forró vízzel, pár percig benne hagyjuk, majd lehúzzuk a héját és feldaraboljuk.
A hagymát a kacsazsíron félig megpároljuk, hozzáadjuk a paprikát, és alacsony lángon pár percig főzzük, majd egy magasabb falú tepsiben szétterítjük, ráhelyezzük a paradicsomot, és elhelyezzük rajta a töltött paprikákat. A paradicsomlét ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük, majd forráspontig melegítjük és beleöntjük a tepsibe, beletesszük a zellerzöldet és forró, 200 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Félidőben forgassuk át a paprikákat, és szükség esetén hígítsuk vízzel a lét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.