A baconben sült töltött paprika elkészítéséhez az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát egy kevés olajon megdinszteljük, meghintjük pirospaprikával, majd hozzáadjuk a darált húst. Ízlés szerint sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal fűszerezzük. Egy kevés vizet öntünk alá, és puhára pároljuk.
A paprikákat megmossuk, kettévágjuk és a magját eltávolítjuk. Megtöltjük a darált hússal, a tetejére egy szelet paradicsomot, erre egy teáskanál tejfölt teszünk. Végül megszórjuk reszelt sajttal, és betekerjük egy szelet baconszalonnába.
Enyhén kiolajozott tepsibe téve, előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük, míg a sajt és a szalonna megpirul. Köretként bulgurt kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.